Anna 4 måneder sundhedstjek

Vi havde besøg af sundhedsplejersken i dag. Og Anna er en stor pige. 8 kg og 70,5 cm var målene. Til sammenligning var Isac 68 cm lang og vejede 7800 g, da han var fire måneder.
Ellers er Anna en stærk pige, med masser af energi, der betyder at hun til trods for sin størrelse er rigtig godt med motorisk. Det varer ikke længe inden hun drejer hele vejen rundt fra ryg til mave. Hun er næsten derovre, når hun ligger og vrider kroppen rundt. Ligger hun på maven kører både arme og ben på hende. Hun vil fremad. Ingen tvivl om det.
Og allerhelst vil hun stå på sin to små ben, som her:
Fire måneders milepælen betyder også, at vi må begynde at give hende fast føde. Vi starter i det små med lidt grød. Så må vi se, om hun er interesseret. Hun virker meget interesseret når vi andre spiser og følger nysgerrigt maden op til vores munde. Vi er selvfølgelig også spændte på at finde ud af, om hun ligesom Isac, er allergisk overfor enkelte fødevarer. Men det finder vi tidligst ud af om to måneder, hvor hun må begynde at få mælkeprodukter og æg.
Vigtigst er dog at hun stortrives. Hun er en mild og glad pige, der sjældent brokker sig, piver eller på anden vis virker utilfreds. Og så er hun netop begyndt at sove godt om aftenen også. De sidste par dage har vi kunne putte hende kl. 20 i sin egen seng i vores soveværelse. Hun bliver lagt med en lille vuggevise og sutten og efter et par gange inde ved hende for at give hende sutten og ae hende lidt falder hun selv i søvn. Det er fantastisk! Det er noget af det vigtigste man kan lære sine børn, synes jeg. At kunne falde i søvn selv. Isac har altid være rigtig god til det. Og nu ser det ud til, at Anna også er ved at lære det. Og vi har fået vores børnefri aftener lidt tilbage, hvor vi kan slappe lidt af foran fjernsynet eller computeren. SKØNT!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s