Zooper zooper scary sted

Jeg har efterhånden hørt flere småbørnsforældre tale godt om Zoologisk Museum og det har længe været vores plan at tage Skrupsakken med derind en tur. Da han holder barsel hver onsdag (joohoooow, man kan i hvert fald godt holde barsel fra børnehaven!), blev det i går endelig dagen, hvor vi skulle se Mammutter og Dinosaurskeletter. STORE forventninger i den retning.

Efter fem minutter i fuglerummet, spurgte han første gang: “Skal vi snart ud mor?” Da jeg selv er mere til fortælling og fantasi end naturvidenskabelige fakta, kunne jeg godt forstå ham. Jeg kedede mig også bravt, og jeg havde hele tiden fornemmelsen af at gå rundt inde i et kæmpe stort gammelt støvet biologilokale. Og jeg synes helt ærligt, at det er et af de mest uhyggelige og klamme steder på en skole. Men hey, dinoskeletterne was yet to come. Og hans far virkede rigtig interesseret og nørdet omkring det hele. Så vi gav det en chance. Han gik mut videre og kiggede høfligt på alle dyrene og skeletterne. Mammutten fik et hurtigt blik. Og det samme gjorde dinoskeletterne. Men vi gik igennem det hele og prøvede virkelig at engagere os i alle udstillingerne.

Da vi kom ud i det fri igen, udbrød Skrupsakken: “Pyyyh, det var godt at komme ud!” Da begge vi voksne havde kedet os gudsjammerligt og ligeledes var herreskuffet over den “Åh så kvalitetsbevidste og børnevenlige” café, som vi havde læst om hjemmesiden, og som mest viste sig bare at være lige så dødkedelig som resten, spurgte jeg ham, om han synes det var meget kedeligt?

Nej,” var svaret overraskende. “Men jeg synes det var alt alt for uhyggeligt med alle de døde dyr og mennesker.” Og da jeg kom hjem og så mine billeder igennem på telefonen, måtte jeg jo give ham ret. Det er et super super scary sted, når man kun er fire år. Se lige her. Hvis løven, sælen og hvalrossen er døde dyr, der nu er udstoppet, hvad må han så ikke tænke om ham her:

Og hende her:

Freaky!

Så vi pakkede barnevognen i bilen igen og kørte ind til Strøget og tog en tur i Disneybutikken. Efter den omgang actionpacked biologiundervisning gjorde det vist ikke noget at balancere det hele lidt med en ordentlig røvfuld kommerciel fantasiunivers, hvor legetøj og biler taler og mennesker og dyr danser mere end de dør.

På onsdag napper vi Eksperimentariet. Se det er naturvidenskab, jeg kan forholde mig til, hvor man leger realiteterne ind i kroppen og bliver klogere på sig selv og verden igennem ALLE sanserne. Jeg glæder mig allerede.

One thought on “Zooper zooper scary sted

  1. Vi havde en god tur til Danmarks Akvarium i vinterferien. Vores næste udflugtsmål var netop Zoologisk Museum. Men jeg vil genoverveje, om det nu er et godt udflugtsmål for min lille familie… Tak for din anmeldelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s