Hovedet på sømmet

Er det bare mig, eller virker det en lille smule omvendt at se køerne danse friluftsdans på en storskærm inde i en hal midt i København?

20120319-092210.jpg

De der Torvehaller, ikke? Altså, jeg har det blandet med dem. Mage til feinsmeckeri og hipsteragtig show off skal man lede længe efter. Kejserens nye klæder i madvarer. Og samtidig kan man jo ikke andet end holde af et sted, der er fyldt med lækkerier og økobevidst tænkning. Og hvor det er tilladt og helt acceptabelt at kalde filterkaffe for afløseren til Espresso.

Det er nok bare vejen til målet, jeg får lidt ståpels af. Som at filme de dansende køer og vise det på storskærm. Ej, det holder ikke helt, vel? Eller er det bare mig? Er jeg for nordjysk nu?

6 thoughts on “Hovedet på sømmet

 1. Hahaha – på STORSKÆRM?! Hvor langt ude er dét lige?! Tvivler på, at nogen (i hvert fald nogen med jyske rødder) synes, det er en god idé.

  Og hey – totalt sej prototypedukke, du har lavet (er på via telefonen og er for doven til at kommentere flere indlæg). Glæder mig til at se the real deal. Min svigerinde har lavet to, og de er så skidesøde, at jeg selv får lyst til at få en. Eller give Varanen en. Bare ærgerligt, at jeg er for fummelfingret OG utålmodig til det. Er det svært?

  • Ja, det er helt gak gak i min bog.

   Jeg synes ikke det var så svært, som jeg umiddelbart troede det var. Det tog mig en dags tid at lave den. Du ved en dag, som vi oplever dem for tiden. Til og fra børn og amning og bleskift og dikkedik 🙂 Det der tog længst tid var håret. Og så havde jeg en lille vest liggende, men ellers tror jeg også at en stor tidsrøver i det er tøj og accessories. Jeg fulgte bare de tutorials jeg fandt på nettet. Du kan finde dem i min pinterestmappe. Go for it!

 2. Hold. nu. kæft. kommunikationstyper.
  Jeg er specielt vild med den der “fra en gård i Jylland”. For det er nemlig i Jylland at bønderne bor. Der er INGEN køer på Sjælland. De rigtige køer, dem der lugter af lort, de er ovre i Jylland. Ejh, crap!

  Til gengæld er jeg nok ikke helt med på at kalde maden i Torvehallerne noget med Kejserens nye klæder, for i betragtning af, hvor meget sminket discount-møgmad der bliver købt og spist i det her land, synes jeg vi har brug for ethvert initiativ der kan fyre op under ordentlige råvarer og god kvalitet.

  Kan man ikke skille det ad? Jeg vil gerne være med til at dø af grin over hele setup’et med storskærmen og de jyske køer i direkte transmission, og navnlig af de event-klaphatte der står bag det. Men Torvehallerne griner jeg ikke af. For min skyld må der gerne blive endnu højere til loftet over de gode råvarer og den ordentlige kvalitet. Men jeg er selvfølgelig også østjyde – og for folk fra nord for Limfjorden er vi vel nærmest en slags reservekøbenhavnere? 😉

  • Jamen, det er jo netop mit dilemma i det, Anne. Som jeg også skriver, så kan man jo ikke andet end holde af den højt til loftet tænkning og fokus på den gode kvalitet og økologisk tænkning. Jeg synes bare det kammer over derinde og at prisniveauet gør det til den rige mands privilegium at tænke kvalitet og økologi. Og så bliver det Kejserens nye klæder i mine øjne.

   Men ja, lad os grine sammen af storskærmen. Og gu er du ej reservekøbenhavner. Din jydetamp 🙂

 3. Som sjællænder fra syd vil jeg også gerne grine med af de dansende køer, som åbenbart er blevet symbol på alt hvad der er oprindeligt og godt. Hold nu op, altså. Det er køer. De æder græs og smager godt. Og lugter fælt.
  Men Torvehallerne. Vi kan hurtigt blive enige om, at det er madens lille-Hellerup og prismæssigt stukket helt af, men man kan få ting der, som ikke har sit lige andre steder – med mindre man er på en lille ø/havn/have, hvor den lokale bonde/fisker/havemand sælger ud af afgrøderne. Og det er jeg ikke… lige nu i hvert fald. Jeg gider ikke købe aftensmad der, eller give tusind kroner for en kop kaffe og en bolle, fordi den serveres af en overskægsbærende hipsterdreng, men jeg vil gerne købe fx røgede kammuslinger, lakridsmarengs og lækkert køkkengrej og betale hvad det koster. Fordi det er lækkert. Og du ved, hvor fattigrøvsagtig jeg er, AB!

 4. Jeg elsker dansende køer irl, dem jeg kan se med mine egne øjne, for film er ikke et troværdigt medie. Nok ikke mange dansende kører, hverken i Jylland, på Fyn eller på Sjælland.
  Nu er jeg ærke Sjællænder og erkender at mange Jyllboer har sære ideer om hvad Sjælland er, de tror at København fylder det hele ; )
  Jeg er nabo til hundredvis af drivhus køer og svin og den eneste friske luft de få er via ventilations anlæg. Den friske duft af forårs-gylle er mig osse ganske bekendt.
  Men frem til min mening om Torvehallerne : Ussel mammon er drivkraften og kun de ting der er afsætning på bliver produceret. Så længe kvalitet er dyr, vil det kun være for de få. Det ville være rart at kunne købe rene sunde fødevare, osse selv om man er pensionist eller kontanthjælps modtager. Jeg drømmer videre om en bedre verden, for mig og køerne : )

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s