Spiser dit barn også bogstaver til morgenmad, så se lige her

Jeg har en fireårig dreng, der elsker bogstaver, ledetråde og alt ved det hemmelige kodesprog skriftsproget synes at være. Og han suger til sig. “Hvad starter det og det med, mor?“, “Hvordan skriver jeg et brev, mor?” og “Hvad skriver du nu, mor?“.

Og så elsker han, ligesom alle andre børn, at spille på min iPhone og iPad.

De to ting kan kombineres. For der er selvfølgelig apps for sådan en lille bogstavfeinsmecker også. Og som læsevejleder kan jeg jo ikke lade være med at blive en lille smule glad for, at applikationsverden også kan være både lærerig og sjov på én gang. Derfor får I lige her lidt anbefalinger til apps, der er særligt populære herhjemme.

Jeg har før anbefalet Knæk Læsekoden. Den er stadig et hit herhjemme.

120 ord er en app, der træner de 120 mest hyppige ord i det danske sprog. Den er lavet til skolebørn, der har behov for at øve disse ord og dermed styrke deres stavning, men en fireårig kan også sagtens finde sjov og glæde i nogle af de lette øvelser deri.

Vokaljagt er en sjov app, hvor man skal finde manglende vokaler i et ord. Man kan vælge mellem mange niveauer og betale sig til flere ord, hvis man løber tør for udfordringer, så app’en kan bruges af børn fra fire år og et langt stykke op i indskolingsalderen. Ordene på de svære niveauer er pænt svære for begynderlæsere.

I Trunkys spil, kan du vælge mellem flere forskellige spil med bogstaver, tal, farver og former. Og de fleste af spillene kommer også på dansk. I Trunky lærer bogstaver styrer du elefanten Trunky, der skal finde de rigtige bogstaver til forskellige ord. Og selvfølgelig bliver Trunky begejstret, når det lykkedes. Det er lidt sværere, og går ret hurtigt, men selve opbygningen er ret simpel, så når først de har fundet idéen i det, er det rigtig sjovt.

Sidst skal I også lige have en app, hvor børnene kan lege med tal og matematik. Monkey Math er godt nok en engelsksproget app, men det ser ikke ud til at genere Skrupsakken. Og ellers spørger han bare os, hvis der er noget han ikke forstår. I denne app leges der med talrækker, små udregninger og rytmiske mønstre. Den er virkelig sød og motiverende, da børnene vinder fisk til et akvarium, som de løser opgaverne. Skrupsakken elsker den app og kan bruge lang tid på den.

One thought on “Spiser dit barn også bogstaver til morgenmad, så se lige her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s