Tanker der fylder

Min far og hans kone er her. Og After Eight havde vi en snak om drømme, ambitioner, arbejdsliv og -glæde og alt derimellem.

Om tre måneder er min barsel slut, men allerede nu banker virkeligheden på døren, og jeg skal tage nogle beslutninger om, hvilken vej mit arbejdsliv skal vende som mor til to. Fagfordelingen for næste års undervisning er godt i gang. Og når man ikke er på skolen i det daglige, er det med tungen lige i munden, at man forsøger at holde sig ajour med de forskellige arbejdsopgavers fordeling. Som det ser ud lige nu, kommer det kommende år til at stå i engelskfagets tegn for mig. Det bliver spændende. Et skridt ud af min comfort zone som dansk- og klasselærer. Men jeg tror på, at det er sundt, og måske netop i lærerfaget, at rykke sig lidt ind i mellem og vove sig ud på det lidt dybere vand. Både fordi man der mærker sig selv og sin faglighed lidt mere. Men også fordi, det kan åbne for andre muligheder, der i den sidste ende kan være en gevinst for både en selv og dem man arbejder med. Vi får se, om det ender således.

Men tilbage til drømmene. Og ambitionerne. Som ligger lige bag ved målet om at være en god mor og en nærværende kone. Aldrig foran det. De drømme og ambitioner, fik mig i dag til at vove pelsen yderligere end blot at vægte et andet fagområde. Jeg satte mig selv og min nordjyske beskedenhed på spil, og jeg er simpelthen helt høj inden i nu over udfaldet af satsningen. Det har intet med mit arbejde på skolen at gøre. Det er tværtimod mit helt eget projekt, som måske en dag kan ende med at åbne drømmene lidt mere op for mig. Det er de tanker der fylder. Og blokerer for mine ord her på bloggen, som så derfor bliver fyldt med suttesnore og tredagesfeber i stedet. Bevares, det skal der også være plads til. Det er jo immervæk en del af mig og mit liv pt. En temmelig stor del endda. Men mit indre liv går en anden vej. Og lige om lidt betyder det, at de tre nyeste tænder i huset skal passes af et andet menneske end jeg. Og det gør også lidt ondt at tænke på. Næsten lige så ondt, som det gør at gro den fjerde tand. Og den femte. På een gang. Så det tænker vi helst ikke på. Endnu. Og lader derfor hovedet være fyldt med noget andet. Som drømme og ambitioner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s