Hvad topper på joblisterne?

På listen over “jobs-jeg-godt-gad-have” kan jeg nu godt strege børnehavepædagog. Til gengæld har jeg skrevet Hans Pilgaards stilling som vært i Hvem vil være millionær på. Det tror jeg er et sjovt job. Og nemt. Eller forholdvist nemt i hvert fald. Der er ikke den store forberedelse. Jeg forestiller mig, at han har folk til at finde på spørgsmålene. Og ellers ville det være en af de sjove opgaver ved jobbet, så det tæller egentlig ikke som et minus. Og han får lov at sidde der og grine og pjatte med folk, der er på besøg i en god sags tjeneste. Og han må manipulere med dem, helt lovligt. Og helt uden at nogen bliver sure. Og den største bonus. Han er ikke låst af nogen budgetter. Han kan give en million væk, hvis han har lyst. Og gæsterne selvfølgelig gætter rigtigt på hans spørgsmål.

Det må være et job i mellem de top fem på listen.

Til gengæld kan jeg fjerne børnehavepædagog, selv om den godt nok stod langt nede i forvejen. Jeg tror dog, jeg flytter den hen på listen over “medarbejdere-der-fortjener-min-allerydmygeste-og-taknemmelige-respekt”. Der vil den til gengæld ligge blandt top fem, hvilket ikke er helt skidt heller.

Jeg gjorde noget i går, som alle børnehavebørneforældre bør gøre. Og så gider jeg slet ikke at tage snakken om, at vi ikke har tid, og at jeg er særligt priviligeret, fordi jeg er på barsel og kaste med overskudsmorsknive, vel. Lad os nu bare sige, at det var en perfekt verden vi levede i, og vi alle havde tid til at tage en dag ud af sine seks ferieuger og bruge den i børnehaven. Hvad kunne vi så lære af det? Jeg lærte bl.a. at det er frygteligt irriterende, når forældre lukker frugtposen med en knude. For så skal pædagogen rundt og spænde 20 plastikposeknuder op, i stedet for at sidde og hyggesnakke med børnene under frugtpausen. Og nej, pædagogen brokkede sig ikke. Og hun sagde heller ikke bare, at de skulle smadre poserne op, som jeg ville have gjort. Hun smilede, kaldte til ro og sagde, at hun kom rundt lige om to minutter og spændte knuder op, så de kunne bruge poserne til rester, og at alle nok skulle få åbnet deres poser. Og så grinede og pjattede hun med dem på vejen rundt. Mens jeg blev helt forpustet fra min plads i solen på bænken.

Og sådan gik det hele dagen. Små ting, der tog tid. Men som blev mødt med smil, kærtegn og latter. Jeg sad og malede ansigter, og nød at se pædagogerne i arbejde. Og mit eget barn og alle de andre børn i leg. Det var fedt at være fluen på væggen for en dag. Og lærerigt. Jeg så fx også, hvordan Skrupsakken undgik en bestemt gruppe drenge på en raffineret måde, så han ikke mistede ansigt over for dem, men samtidig undgik den vildskab, som han slet ikke kunne overskue. Og hvordan han alligevel med en sær blanding af beundring og foragt betragtede de samme drenge på afstand, når de kaldte hinanden navne og gjorde hinanden til grin. Min dreng er en af de drenge, der går op i skovområdet og finder på lege deroppe. De er en gruppe af drenge, der klatrer i træerne, fortæller historier, som de selv indgår i undervejs og som trækker sig, når det bliver for vildt og voldsomt. Nogen ville sige en forsigtigper. Andre måske en nørd. Følsom ville også passe på ham. Fantasifuld, kammeratlig og eftertænksom vælger jeg at bruge. Jeg var stolt over at se ham dernede.

Og glad for at jeg valgte at bruge dagen i hans verden. Og så hvor hårdt de mennesker, der har ham i sin varetægt hver dag, arbejder for at gøre den hverdag god og tryg for ham. Og så er jeg slet ikke kommet ind på, hvor glade de blev for at jeg gad bruge en dag på ansigtsmaling og dem. Carport og Noia er inde på det i sit indlæg i dag. Det med at give sin pædagog blomster. Man kunne også give dem en dag, som jeg gjorde. Og lave noget med ungerne, som skaber lidt glæde og sjov i en ellers økonomisk og tidsmæssig beskåret hverdag. Det gør det også nemmere og mere naturligt at være fluen på væggen i sit barns børnehaveliv. Og jeg lover jer, I bliver meget klogere på mange ting efter sådan en dag.

Og det gælder for øvrigt også i skolen. Jeg ville elske at have flere forældre på besøg i min klasse. Så kom frisk!

4 thoughts on “Hvad topper på joblisterne?

  1. Fanstatisk. Det er lige præcist sådan en dag man bør unde sig selv. Jeg er oprindelig uddannet pædagog og jeg elsklede fandeme mit job og ungerne og fordybelsen. En dag bliver jeg pædagog igen. Når min egne er blevet større.

    • Nej, nej, jeg spurgte først. Og de ville vildt gerne have besøg. Og jeg sad bare helt stille i et hjørne af legepladsen, lige i solen, og gik slet ikke i vejen. Ikke det mindste 🙂 De gav endda kaffe. Gør det!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s