Farvel pissemyrer!

Jeg har lige kastet en posefuld blandede sommerblomsterfrø ned i et halvtomt bed i haven. I virkeligheden kan jeg slet ikke tåle alt det grønne, der kommer frem alle vejne i disse dage, og min næse løber, øjnene klør og lungerne hiver efter mit vejr. Men det er det værd. Og man kan medicinere sig fra meget i dag. Især når man holder så meget af farver og dufte, som jeg gør. Så det gør jeg. Kender du følelsen?

Og med lidt inspiration fra dejlige Cristine, fandt jeg endnu en ting, jeg kan bruge min vildbasse af en mynte til. En vildbasse som i år har fået sig en mage. En chokolademyntemage. Har man kendt mage? Arhmen, det bliver ikke smukkere i min mund.

Så nu står den på chokolademynte-te (bindestreg fordi alt andet ser tosset ud kære medgrammanazier) og varme hveder. Skrupsakken er på overnatning ved sin fætter og kusine og Ananassen hyler i sin fars arme inde på sit værelse. Men vi fik tre timer på egen hånd i dag. Manden og jeg. Og running sushi til frokost. Og nu har vi varm te og hveder. Og lige om lidt, så sover hun. Det gør hun. Ja, det sagde vi, at sådan var det.

Og hvorfor hedder indlægget så som det gør? Det gør det, fordi jeg i går var inde og se En kongelig affære, og kong Christian VII siger netop de ord, da han opløser hele statsrådet i filmen. Jeg er en sucker for filmcitater. Og dette citat bliver husket. Det spår jeg.

Det er en fantastisk film, og har du ikke set den endnu, så burde du unde dig selv at se den. Om ikke andet, så for at blive lidt klogere på, hvordan du blandt andet har fået den frihed, du i dag sidder og beklager dig over i ny og næ. Mikkel Boe Følsgaard som kongen er formidabel. Det samme er Alicia Vikander som dronning Caroline Mathilde. Ja, og Mads. Og alle de andre.

Jeg var grebet, og jeg har stadig ikke sluppet filmen og hele dens univers her 24 timer senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s