En røvdag for fireårige superhelte

Skrupsakken har haft en rigtig møgdag i dag. Og det til trods for, at han har været i biografen med mig og se Min Søsters Børn Alene Hjemme. One on one tid med mor er savnet. Derfor skulle vi i biffen uden Ananas og far. Og der blev endda stylet hår inden, fordi man skulle være smart, når man sådan havde mor med på date:

Så langt så godt. Han var simpelthen så fin og havde selv sat hver en lok. Og det var heldigvis hyggeligt. Og filmen var slet ikke så irriterende dårlig, som jeg troede. Måske fordi jeg helt automatisk kom til at se den med en fireårigs øjne, når han sad ved siden af. Det hjælper altid på Min Søsters Børn for mig.

Nå, men på vejen hjem, der gik det helt galt for os. Og vi endte med at holde pause mellem os: “Nu holder vi to lige en pause, inden en af os (mig) siger noget vi fortryder bagefter. Så kan du sige noget igen, når du har noget postivt at tilføje, ellers gider jeg faktisk ikke høre flere ord fra din mund resten af vejen hjem.”

Og så kan den 20 minutter lange tur fra Roskilde godt føles meget lang, når den gennemføres i pinlig (og temmelig vred) tavshed. Men han var simpelthen så pisse provokerende og selvfed, at jeg nærmest ikke kunne kende ham igen. Altså, jeg kender godt den side ved ham, ork jo. Hvor han tror han er verdens superhelt, og han bestemmer alt og kan alt. Ser den oftere og oftere, og prøv lige at se en attitude, han ligger for dagen her:

Han er FIRE år for crying out loud! Og hvad sker der for det nonchalante ben der?

Heldigvis sluttede vi med en dybfølt snak i puttestunden, hvor vi blev enige om, at det havde været en rigtig røvdag med al den skæld ud. Og at jeg undskyldte for at have kaldt ham en møgunge (ja, den er ikke god, jeg ved det godt), og han undskyldte for at have opført sig som én (hvilket blev vores kompromis).

Og sådan endte dagen alligevel nogenlunde fredeligt. Og tilbage sidder jeg med fornemmelsen, at vi kun lige har snittet overfladen af, hvad vi har i vente med den knægt. Ååårh majn, da osse!

2 thoughts on “En røvdag for fireårige superhelte

 1. Uhhh. Røvdage for møgunger og møgmødre kommer i flæng – fraaa NU af!

  Det ben dér siger det hele…
  Jeg har en erindring om min egen overraskelse første gang jeg stødte på dén der attitude.
  Nu er overraskelsen blevet afløst af en 12-årig, der kan kaste sit hovede på værste Divamanér, og tror han kan dirigere mig med sin pegefinger.
  (WHAT!!??? Hvad fanden…?)

  Jeg kalder sgu også mine unger for møgunger. Når de er.
  Til gengæld må jeg finde mig i tilnavnet ‘sorte mor’. Når jeg er.

  Øv at det lige var på den gode dag at superhelten smed sin kappe. Men på den anden side – måske hellere på den gode dag, end på en dag med underskud?!

 2. Tæl til 100 – det gør jeg hver dag 🙂 det bliver kun op af bakke med de der smarte unger vi har. Og jeg kalder altså også mine unger for møgunger når de er det..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s