En tanke til weekenden

Jeg ser American History X med min niendeklasse i disse dage. Vi ser den i engelsk i et forløb om racisme. Og tværfagligt med kristendom, hvor vi snakker om Barmhjertighed, Tilgivelse og Retfærdighed.

Og eleverne er fanget. Det er de altid med den film.

Jeg har set den mange gange før. Det er en af mine personlige yndlingsfilm. Og som altid, når jeg læser eller ser noget igen igen, så dukker der noget nyt op, der fanger mine tanker. Denne gang var det dette klip, jeg ikke kunne slippe efter timen:

Og jeg gik derfra spørgende til mig selv: “Hvad har jeg egentlig gjort indtil nu, der har gjort mit liv bedre?” Jeg har heldigvis ikke helt så svært ved at finde svar på spørgsmålet, som Derek har, men alligevel gav det stof til eftertanke. Jeg har gjort en del ting, synes jeg. Hvad med dig? Skal vi lade det være weekendens niche til eftertænksomhed?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s