Hallo….

Nå, er der mon stadig en læser eller to på linjen?

Jeg har haft en periode, hvor det der arbejdsliv og det der morliv og det der koneliv og det der sygdomsliv ikke har været helt foreneligt med det der blogliv. Måske fordi der også kom lidt krealiv ind over det og lidt mere børnesygdomsliv og en hurtig og alt for kort sjat venindeliv i Holstebro.

Og arbejdslivet har i denne uge fyldt en del. Jeg har for det første været så dum at lade både Syvendeklassen og Niendeklassen aflevere engelske stile i den samme uge. Brud på regel nummer et i lærerhåndbogen: Fordel rettearbejdet på forskellige uger.

Derudover har jeg booket nationale test i Syvendeklassen, også i engelsk, i denne uge, og det er altid lidt stressende, selv om man bare skal logge dem på og sætte dem i gang. De skal jo helst være godt forberedte og have ro på inden de sætter sig ved tasterne. Også selv om denne omgang kun er en prøve på den obligatoriske omgang, der kommer i foråret.

Jeg er for øvrigt ikke i mod de nationale test. Jeps, der findes lærere derude, der ikke per definition er imod alle test. Vi er en del skulle jeg hilse og sige. Jeg kan dog godt være mod brugen af testene. Især de nationale. Test skal, efter min mening, bruges til at bekræfte en formodning eller til at målrette det kommende arbejde i klassen. Ikke til at lave målbare sammenligninger og tabeller med. Jeg bruger dem selv som et redskab til at løfte eleverne med. Og jeg prøver at lære dem, at testen også er for deres skyld. Så jeg kan se, hvad jeg skal fokusere på i min undervisning, så den bliver bedre rettet mod dem og deres kunnen. Og så Undrevisningsministeren (ja, undre…) kan se, om vi lærere leverer varen og holder niveauet i vores klasser. En sikring for dem som elever. Jeg kan se de tvivler, når jeg siger, at jeg ikke et sekund vil bruge dem til at tryne dem med. For er det ikke det, vi netop selv har lært dem, at test gør? Men altså, det behøver de jo faktisk ikke at gøre. Det handler meget om kommunikationen, hjælpemidlerne og relationen lærer, elev og fag imellem. Well, sådan ser jeg på det, anywhos.

Og, nå ja, nu vi er ved skolen og arbejdslivet. Så fik vi igår en fælles meddelelse om, at der er sat et forslag til høring om skolestrukturændringer i vores kommune. En gennemgribende strukturændring, der får store konsekvenser for de fleste skoler i kommunen, inklusiv min egen. De ansatte er som udgangspunkt sikret job. Så jeg er ikke nervøs på den konto. Og jeg glæder mig faktisk til at se, hvad det ender med. Først og fremmest om det bliver vedtaget. Dernæst om de kan nå det inden for den meget korte tidsramme der er sat. Og ikke mindst til at se, hvilke personlige konsekvenser det får for min stilling som lærer og læsevejleder i kommunen. Mit indre zapperbarn klapper i sine små hænder. Jeg elsker forandringer af denne karakter. Jeg tror, der kommer noget godt ud af at rykke sig, gerne i flok, og jeg tror vi trænger til det i vores kommune. Ikke alle er enige med mig, og hvem ved, måske er tonen en anden fra min side om et år. Men lige nu kan jeg mærke suget i maven, når vi taler om det. Som min kollega sagde i går: Vi skal være positive og optimistiske, men ikke naive. Jeg tendere naiv. Det ved jeg godt.

Og nu er det weekend. Forhåbentligt går der ikke over en uge, inden vi skrives ved igen.

6 thoughts on “Hallo….

  1. Jeg kan så godt lide den måde du ikke bare har, men ta’r ordet på!… Engagementet og optimismen smitter altid herinde … og du må være en dejlig kollega at have 🙂

  2. Spændende læsning for mig, der er helt koblet af folkeskolen ift nationale tests. Interessant at man ikke behøver at være imod og at man kan bruge dem til noget fornuftigt som lærer. Det giver god mening og er godt at få sat ord på.
    Dejligt med din lyst til forandring. Den kan nok provokere nogen, men kan sikkert også smitte på den gode måde blandt kollegerne.
    Spændende hvad det ender med 🙂

  3. Pingback: Grundlæggende…ikke imødekomme…ønsket om…at modernisere | Fra hoved til pen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s