Jeg er på pindene

Trine, Maria og Christina har få mig helt hooked på strikkepindene efter et Blogish! redaktionsmøde i vestjylland. Indtil nu har jeg (og nok mest mine børn) nydt godt af min mor og min svigermors strikkerier, og tro mig, de er begge ligaer over mig, så det håber jeg ikke stopper. Men jeg har aldrig selv rigtig fået gang i pindene på samme måde som hæklenålen og symaskinenålen. I det hele taget er denne pludselige håndarbejdsinteresse ret ny for mig. Jeg har syet, broderet, strikket, hæklet og sågar orkeret siden jeg første gang var på ferie ved min bedste og farfar, men jeg har aldrig sådan rigtig gået op i det. Måske fordi tegningen fik overtaget på interessekontoen. Den krævede ingen opskrifter og faste teknikker, der skulle læres. Troede jeg. Det ved jeg nu, ikke passer, men det kom bare mere naturligt for mig at tegne, og derfor opdagede jeg ikke teknikken bag det. Og så er der Youtube nu! Og internettet er fyldt med strikkelystne damer, der lave close up videoer af diverse strikketeknikkker og deler dem med os andre.

Nå, men nu er jeg helt tosset med det strikkeri. Og i aftes blev jeg endelig færdig med Pickles’ Enkel kittel med hette, som jeg har haft liggende halvt færdig til Ananassen i et stykke tid. Jeg løb tør for garn, men nu er den færdig, og jeg er helt vild med den. Jeg lavede den i effektgarn fra Mayflower og det er især farveskiftet og -spillet jeg er vild med i den ellers ret enkel opskrift. Jeg lavede den efter den gratis opskrift, som lå på siden. Det er str. 2-3 år, men den passer fint, selv om hun kun er halvanden. Og så er den så blød så blød.

Jeg startede ellers på den samme opskrift i en vildt lækker brun Cool Wool fra Lana Grossa, det er 30% silke og 70% merino, som jeg havde fundet i en restudsalgskurv et sted, men den blev for lille, da jeg brugte for små pinde. Så jeg rundede den af efter Pickles’ Rund Tunika, og sendte den til en lille pige, der lige havde den rette størrelse og en mor, der forstår at sætte pris på lækkert garn.

Da jeg havde en del af det brune garn tilbage, startede jeg med at lave Hjertesweateren Sigrid, som jeg har haft liggende på min Pinterest i lang tid, men som jeg konsekvent er gået udenom, fordi der var så mange farveskift deri, og jeg troede det var megasvært. Det viste sig, at det var det ikke. Men jeg havde ikke nok af det brune garn, så det endte med endnu et kompromis og her kommer lige en lille beskrivelse, da der er flere der har spurgt til en opskrift. Jeg håber det giver mening. Ellers skriv og spørg!

Jeg startede med at strikke efter opskriften på hjertesweateren nederst, hvor jeg forlængede stykket til at kunne have to rækker af hver farve, så den blev mere kjoleagtig. Og så lagde jeg 36 masker til i hver ærme, hvor jeg havde lukket seks masker af til ærmer. Strikkede dem rib og lavede derefter det stribede bærestykke, hvor jeg tog masker ind på 1 pind i hver farve. Startede med at tage hver sjette maske, og endte med at tage hver tredje. Så det var sådan lidt fordelt på slump. Lavede åbningen i de sidste rækker af farverne ved at strikke frem og tilbage på rundpinden. Hullet kunne godt have været lidt større, så tror jeg ville starte det allerede nede ved stribestarten en anden gang. Og så lidt brun rib som afslutning. Og her er det færdige resultat:

Lige nu ligger der en vest til Skrupsakken på pindene. Han har selv fundet garnet, og bedt mig lave den. Det var faktisk slet ikke nemt at finde et ordentligt mønster, men til sidst fandt jeg et, som jeg kunne tilpasse lidt til det han gerne vil have. Der skal nemlig være knapper ned foran og striber. Mere om det i et andet indlæg.

4 thoughts on “Jeg er på pindene

  1. Du har ret Pernille. Hvis jeg kender mig selv ret, så dukker der snart noget nyt op, som skal nørdes i bund. Så lige nu dyrker jeg virkelig at kunne lære en masse nyt om det de to pinde kan udrette 🙂

  2. Elsker dit nørderi ! Og så at du er så vedholdende og virkelig god !
    Fedt i øvrigt, at jeg ligefrem kan inspirere dig – cool.

    Ha en rigtig dejlig søndag 🙂
    Kram Maria.

    • Årh jo, du inspirerer mig i den grad Maria. Og ikke kun på kreafronten. Også i de større linjer i livet. Tro på det! Kram og god søndag til dig også 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s