Grundlæggende…ikke imødekomme…ønsket om…at modernisere

Der blev, som forventet, varslet lockout i dag kl. 13.00 for alle folkeskolelærere. Jeg sad og så det på lærerværelset på min ipad og tog et par fine screen dumps til jer.

Jeg ved ikke med dig, men når jeg hører ordet ‘modernisere’ så tænker jeg 80er og 90er-retorik. Men i dag fandt jeg ud af, at det er mig, der er håbløst gammeldags og helt grundlæggende forandringsangst: (læs teksten i det gule felt).

IMG_0273IMG_0274KL er simpelthen i gang med at modernisere mine arbejdstidsregler. Jeg burde være glad. Det er jo ligesom at få et helt nyt køkken bare ved at male mine låger.

Men som lærer er jeg åbenbart grundlæggende imod ønsket om modernisering. Eller er jeg imod modernisering i det hele taget? Nå nej, jeg er ikke grundlæggende imod det. Jeg vil bare grundlæggende ikke imødekomme ønsket om at modernisere. Aihmen, er jeg den eneste, der synes, at den sætning er noget vrøvl?

Hvad ved jeg? Jeg er jo også bare dansklærer.

En dansklærer, der faktisk godt kan lide fornyelse. Jeg trives forbavsende godt i fornyelsen. Hungrer ligefrem efter den ind i mellem, når der går for meget hverdag og rutine i den. Ja, også gerne fornyelse og forbedringer undskyld, modernisering af mine arbejdstidsregler. Jeg har længe syntes, at de var håbløse at finde rundt i og skabe overblik over. Så nej, det er jeg ikke imod. I ved vist godt, hvad jeg er imod i denne sag. Det er der heldigvis også en del andre der er, efter LIKE-knappen at dømme på det indlæg. Det handler jo ikke bare om at forandre for forandringens skyld. Det handler om at forandre til noget, der er bedre. Det ligger ligesom i ordet ‘modernisere’, ikke?

Så skal vi ikke bare blive enige om, at det her ikke handler om, at lærerne er grundlæggende imod ønsker om moderniseringer. Vi har faktisk selv foreslået nogle ret markante forbedringer af vores arbejdstidsaftale, som vi synes giver en bedre skole for vores børn. Det er stadig dem, vi laver skole for, ikke?

Vi lærere er også professionelle nok til at kunne se, at lige netop de moderniseringer KL kræver, kommer til at koste os endnu mere arbejde, som vi ikke får ekstra løn for at udføre. Fordi de selvsamme moderniseringers besparelser skal bruges til at finansiere en stor politisk skolereform, som ellers ikke kunne realiseres rent økonomisk. En reform, som jeg for øvrigt godt kan se en masse gode tanker bag på trods af kritikken. Så nej, jeg er ikke pr. definition imod alt nyt, bare fordi jeg er lærer. Bare så vi forstår hinanden.

One thought on “Grundlæggende…ikke imødekomme…ønsket om…at modernisere

  1. Reform betyder jo egentlig også at forandre noget til det BEDRE. Men det har den nuværende regering vist ikke forstået.
    Jeg hidsede mig grundigt op i går (igen) og endte med at hvisle at MIN datter i hvert fald aldrig skal gå i heldagsskole. Og at vi i øvrigt også snart skulle se at blive skrevet op til den friskole.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s