Sommerferielæsning

Jeg har netop været nede i boghandleren for i min naivitet at opruste til de rolige feriestunder. Og vi ved jo alle, at jeg ikke engang har mulighed for at læse på toilettet, så jeg ved virkelig ikke, hvorfor jeg overhovedet prøver. Men det er lige så umuligt for mig at gå ud af en boghandler uden at købe en bog, som det er at pakke en kuffert uden at putte mindst én bog deri. Det betyder ikke, at jeg får læst et ord, men intentionen er der!

Og jeg fik da også købt lidt bogstaver at snacke på ved poolen i Italien. Så med i kufferten skal disse bøger (du kan klikke på billederne og læse anmeldelser af bøgerne):

Det her er nok sommerens mest hypede bog, og jeg er simpelthen nødt til at læse den selv nu:

brun-mands-byrde_236671

Jeg har læst de to andre han har skrevet, og der er ingen tvivl om Hosseini ligger på min top tre over verdens bedste forfattere. Derfor var denne bog et must have for mig:

og-bjergene-gav-genlyd_226698

Jeg var vild med Undtagelsen og er det syv år, han har researchet til denne her? Syv år Niller! Det siger et og andet. Forhåbentlig:du-forsvinder1

Hvad skal du læse? Vil du ikke dele dine sommerlæsetips med mig og de andre læsere?

6 thoughts on “Sommerferielæsning

 1. Du forsvinder af Jungersen er simpelthen en af de bedste bøger jeg har læst længe – og jeg læser MEGET 🙂 den er forøvrigt også rigtig god på lydbog. Syd for Broad af Pat Conroy er også en pageturner.
  Min sommerferielæsning indtil nu er: I en person af John Irving, Askepot af Kristina Ohlsson, Smukke Jan af Lars Kjædegaard, De glemte piger af Sara Blædel. De sidste tre er lette krimier, og så er jeg bare vild med Irving.
  Så nu skal jeg en tur i reolen efter noget nyt.
  Er pt igang med en måneds prøveabonnement på Mofibo – det tegner lovende…
  Forsat god sommerferie 🙂
  Mette

 2. Jeg er også vild med “Du forsvinder”. Jeg læste den sidste sommer (og anmeldte den på bloggen). Den sad i kroppen af mig længe efter, at jeg blev færdig med den. Selv har jeg lige investeret i “Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn i et anfald af ligeså himmelråbende naivitet som det, du beskriver ovenfor. 😉

 3. Ja glæd dig til “Du forsvinder” AB! De to andre vil jeg straks føje til min egen læseliste, som ellers indeholder Tor Nørtranders ” Vær Nær”, som kan downloades gratis på hans hjemmeside http://www.tor.dk, Kim Leines “Profeterne i Evighedsfjorden” og …..bogen om Cooperative learning.

 4. Kan kun slutte op om begejstringen for Du forsvinder, jeg har lige fået den læst, og den giver virkelig stof til eftertanke. Lige nu læser jeg Kvinden ved 1000 grader af den islandske forfatter Hallgrímur Helgason. Jeg har været mere vild med en af hans tidligere bøger, Stormland, men den her har også sine kvaliteter. Ellers har jeg Per Pettersons nye, meget roste bog, Jeg nægter på sommerens læseliste. Jeg skal også have læst Jan Kjærstads nye, Normans område. God tur til Italien – og god læselyst ved poolen.

 5. Denne sommer skal jeg også læse Hosseini – har lige bestilt den på engelsk og glæder mig 🙂 Ellers skal jeg nok læse ‘hvor blev du af Bernadette’ – hvis jeg ikke tager den billige udvej og henter en stak bøger på biblioteket…

 6. Jeg kan anbefale (næsten) alt af Thorstein Thomsen, f.eks. “Lyngby-trilogien”. Dejlige, levende og hurtigt læste historier om mennesker, som man næsten synes man kender personligt… og savner at høre fra, når bogen lukkes.
  Og så får jeg hele tiden sådan lyst til at genlæse Lillys Danmarkshistorie… fordi den er så vedkommende og vigtig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s