Syv år Niller!

Nej, det er ikke ham her, der fylder syv år endnu. Pointen kommer længere nede.

Det er snart 14 dage siden, at Skrupsakken havde sin første skoledag og det går indtil videre rigtig godt for ham. Han er træt med træt på, når han kommer hjem efter SFO, og i går måtte vi aflyse hans håndboldtræning, da han simpelthen var for smadret.

Han går op i det. Og kan godt lide det. Siger han i hvert fald. Og jeg tror på ham. Jeg tror han trives i de nye faste rammer, hvor der forventes noget af ham og hvor han føler sig ret stor, når han laver lektier eller pakker gymnastiktøj. Han var helt skuffet forleden, da han ingen lektier havde for. Gad vide, hvor længe den holder. Det er tankevækkende, hvor motiveret de små nye skoleelever er, og hvor meget de mister af den motivation inden de når syvende klasse, hvor jeg fx møder dem for første gang. Er det naturens gang? Eller er det folkeskolens egen skyld? Er det uundgåeligt at teenagesløvsindet sætter ind og motivationen til at ville lære noget slås fra eller har nogle forskere ret, når de siger, at vi simpelthen ikke forstår at holde dem ved ilden, når vi har dem der?

I 0. klasse kæmper eleverne om lærerens opmærksomhed. I 7. klasse kæmper de om at undgå den samme opmærksomhed. Hvad sker der på de syv år?

2 thoughts on “Syv år Niller!

  1. Åh, det kan man vist ikke komme med et kort svar på. Men jeg ved at min 6årige, der også lige er begyndt i 0.klasse også er topmotiveret og vildt gerne vil lære. Han vågnede sidste lørdag og spurgte om han skulle i skole, og kvitterede med et øøøøøv, da jeg sagde at det var weekend.
    Jeg vil i hvert fald gøre mit til at glæden og motivationen bliver ved med at være der så længe som muligt!
    Men ja, gad vide hvad der sker på de syv år. Og gad vide om det er muligt at bevare glæden og motivationen hele skoletiden igennem for alle elever. Selv har jeg altid været glad for at lære, og for mit vedkommende var det en træls lærer og nogle ikke-involverende klassekammerater der gjorde det surt. Selve læringen har (næsten) altid været spændende.

    Det kunne være spændende at høre dit eget bud på, hvad der sker. Du er trods alt tæt på det hele i praksis 🙂

    Mange hilsner fra Louise

  2. Pingback: Vi er klar til ferie. Bring it on! | Fra hoved til pen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s