En kunstnerisk digital børnezoo

Vi er vilde med en forholdsvis ny app herhjemme. Jeg elsker The Fantastic Flying Books of Morris Lessmore, og har længe kigget efter en e-bog eller en app, der kunne tilbyde noget lignende i interaktivitet og fortælleramme.

Den interaktive billedbog Petting Zoo, som er udviklet er Christoph Niemann, kan lidt af det i et om end noget mere enkelt billedudtryk, hvilket jeg personligt synes er forrygende. I denne digitale børnezoo kan børnene lege med dyrene ved at swipe eller klikke på skærmen.

Skærmbillede 2013-02-26 kl. 13.59.24

Niemann er både illustrator, grafisk designer og forfatter, og det viser sig tydeligt i app’en, der har et fantastisk kunstnerisk og legende billedsprog hele vejen igennem de 21 dyr i zoo’en. Se fx pandaen her, hvordan dens ansigtsudtryk ændrer sig ved ganske små midler:

Skærmbillede 2013-02-26 kl. 14.05.03

Dyrene i Petting Zoo er tossede legesyge dyr, der ikke altid gør helt som vi forventer, og så er den igen et fantastisk eksempel på de muligheder e-bogen rummer med sin interaktivitet, men som så få formår at bruge optimalt.

App’en er for de helt små. 4+ står der på den, men jeg vil tro at 2-3årige også vil kunne få stor glæde af den. Den koster 13 kr. og fåes både til ipad og iphone.

Dette indlæg har tidligere været bragt på www.borneboger.nu.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s