Animation Creator

En mand finder en pistol. Han trykker på den og bliver så forskrækket over lyden, at han taber alt sit hår. Heldigvis kommer der en sød hund forbi, som gør ham glad igen.

Lavet af min femårige søn, Isac, og jeg i app’en Animation Creator.

Vi brugte en halv time, det er ca. så længe jeg kan holde ham koncentreret af gangen, og vupti havde vi denne lille tegnefilm. App’en er nem at navigere rundt i. Den er enkelt sat op og med det udhviskede preview af det foregående billede, kan man nemt se, hvor man skal flytte sin streg hen for at få bevægelsen i gang. Den fåes i en Expressudgave, der er gratis og den lidt mere udvidede udgave koster 13 kr og findes kun til iPad og iPhone.

Jeg kan godt lide, at en app eller et computerprogram inviterer brugeren til at være kreativ. Til at finde på. At skabe noget nyt selv. At den ikke er låst fast i skabeloner og løsningsmoduler. Animation Creator inviterer barnet til at åbne op for sin fantasi til at bygge en sammenhængende fortælling op og til at bruge sit billedsprog til at formidle den historie. Med ganske få virkemidler oplever barnet, at hans historie og de figurer, han har fundet på, bliver levende for øjnene af ham.

Dette indlæg er tidligere bragt på www.borneboger.nu.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s