Graphic novels gaveregn

Jeg tror ikke, at det er en hemmelighed for nogen, der læser med her på bloggen, at jeg er ret vild med graphic novels. Og den glæde vil jeg gerne dele med jer derude. Jeg er nemlig så heldig, at to forlag, uafhængige af hinanden, har sendt mig et par nye udgivelser af tre graphic novels, som jeg kunne anmelde og dele videre med jer i en give away. Så er du også vild med tegnede fortællinger, så læs lige med her.

Pope Hats er den danske oversættelse af canadieren, illustratoren og tegneserieforfatteren Ethan Rillys graphic novel, eller tegneserie for voksne som forlaget selv kalder det, om den unge kvinde Frances Scarland. Det er forlaget Damgaard, der udgiver de prisbelønnede Pope Hats på dansk og 2’ern og 3’ern er også på vej fra samme forlag.

Frances hænger ud med en alkoholiseret skuespillerinde og et spøgelse ved navn Saarsgard. Jeg kunne godt lide historien og pudsigheden i især Frances’ samtaler med spøgelset og tegningerne er enkle og rammende for fortællingen. Dog sad jeg tilbage med lysten til at læse den på engelsk også. Men sådan har jeg det næsten altid, når jeg læser oversættelser. Det er som om, sproget bliver lidt mere kantet i oversættelsen. Jeg kiggede forbi Rillys egen webside og fandt et par gratis pdf downloads af udvalgte sider af romanen, og jeg kunne bedre lide den originale tone. Damgaards oversættelse er dog ret god, og jeg skal helt sikkert læse Pope Hats 2 og 3 på dansk også, når de udkommer.

You had me at Hello“, kunne man fristes til at sige. Men sådan havde jeg det faktisk, da jeg læste den indledende underoverskrift, og den lyver ikke:

De andre to bøger, som du kan vinde her, er fra forlaget Cobolt, som blandt meget andet har udgivet Persepolis, en af de bedste graphic novels, jeg har læst.

Margaux Motin fransk og forfatter til den ene af romanerne “Men egentlig ville jeg så gerne have været antropolog.” Hun er også tegneserieblogger, og bogen er en samling af hendes blogindlæg, nu oversat til dansk fra fransk. Hun tegner fantastisk. Men historierne bliver lidt for ensformede for mig til sidst. Jeg mangler dybden. Det er chicklitt med humor og lækre streger. Hurtigt læst, godt underholdt og kræs for øjnene på én gang.

Den anden roman “Paris” er skrevet af belgieren Maarten Vande Wiele. Jeg er ikke nær så vild med tegningerne i denne roman, men det er jo smag og behag. De for simple og kubistiske for mig. Jeg bliver irriteret over at kigge på de skæve og kantede dameansigter. Historien er dog mere interessant. Noget mere sort og satirisk end den lyserøde forside indikerer. Den har en del ret explicitte tegninger af en forsumpet bagside af mode, berømmelse og succes.

Vil du vinde en af de tre bøger, så skriver du en kommentar til dette indlæg, hvor du også skriver, hvilken af de tre du helst vil vinde. Hvis du synes alle tre lyder spændende, så skriver du bare det eller ingenting i din kommentar.

Jeg trækker lod på min fødselsdag den 8. oktober. Jeg tænker, at der er god karma i at dele gaver ud på ens egen gavedag.

9 thoughts on “Graphic novels gaveregn

 1. Det med grafisk noveller, har jeg aldrig hørt om, så det er helt nyt for mig. De lyder rigtig spændende, og det vil da være spændende at komme ind i en hel ny verden. Jeg ved ikke, hvilken der vil være bedst, som nybegynder er det jo svært, det ved jeg, du vil være den rette til at vælge

 2. Hej AnnBirthe
  Du har jo vakt min interesse for genren, og jeg glæder mig til at arbejde med “Ankomsten” og “Little miss Nobody” sammen med min 9. Klasse. Måske jeg kommer igen med spørgsmål.
  I hvert fald deltager jeg gerne i lodtrækningen 🙂
  Knus Rikke

 3. Jeg gad godt vinde enten Men egentlig ville jeg så gerne have været antropolog eller Pope Hats. Kan ikke vælge. Ved bare at jeg ikke er til kubisme.

 4. jeg var vild med persepolis, så jeg vil gerne vinde “Jeg ville egentlig så gerne have været antropolog” Er vild med kombinationen af tekst og gode tegninger.

 5. Ja ja ja, mig mig mig… Jeg vil virkelig megagerne læse alle de tre her, alle tre, dem alle sammen (argh, jeg kan ikke vælge…)
  Jeg vil endda kvittere med en tegning, til dig, på din fødselsdag. Ja, hvis jeg husker det – og ja, også selvom jeg ikke vinder 🙂

 6. Jeg er vild med tegneserier, så hurra for en fin giveaway! Jeg er crazy med Jaime Hernandez, og derfor tror jeg Pope Hats kunne være noget for mig. Men ellers ser Antropolog også spændende ud.. Og hvis ingen vil have Paris, er jeg sikker på jeg gerne vil læse den 🙂

 7. Pingback: Projekt ‘få verden til at opdage os’ | forlaget Damgaard – bøger, e-bøger, tegneserier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s