Et hverdagsregnestykke

I morges gav jeg en hjemløs i toget seks kroner. Det fortæller jeg ikke, fordi jeg skal ophøje mig selv til noget bedre end jeg er. Faktum er, at jeg mange morgener ikke giver de hjemløse i s-toget noget. Mest fordi jeg sjældent har kontanter og i øvrigt heller ikke synes jeg bør give noget HVER dag. Og vi ved alle også godt, at seks kroner jo ikke er ret meget. Ikke engang en kop kaffe. Jeg gav seks kroner, fordi det var det, jeg havde i min pung i dag. Havde jeg haft tre, havde han fået tre. Havde jeg haft tyve, havde han fået tyve. Mere tanke var der ikke i det.

Men bagefter kom tankerne. Et regnestykke. For jeg fandt forleden ud af, at ved at stå af på Kgs. Nytorv i stedet for Østerport, kunne jeg spare 16,5 kr. på min rejsekortstakst pr. vej. Det betyder så, at jeg skal skifte tog en gang undervejs til metroen, og at jeg skal gå 300 meter mere til og fra arbejde.

Men hvis jeg nu gjorde det og samtidig havde lyst til at give en hjemløs seks kroner HVER dag, vil jeg stadig have sparet 135 kr. og få tre kilometer mere motion om ugen.

Tidsmæssigt er det det samme.

Har du også sådanne små regnestykker i din hverdag?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s