Vind grafiske perler!

Jeg sidder og samarbejder med en del forlag – både små og store. Mit nye job handler blandt andet om at finde de virkelig gode tekster, dem der er meningsfyldte og som kan give noget helt særligt til litteraturarbejdet i danskundervisningen. Og der er masser af den slags litteratur derude. Og masser af virkelig gode og interessante forlag, der finder de gode perler og udgiver dem, så vi kan drage nytte af dem i vores skoler. Og det er fedt!

En af mine yndlingsforlag, for selvfølgelig får man sådan nogle, er forlaget Damgaard.

Det er blevet en af yndlingene fordi Ole, som ejer det, simpelthen efter min mening er fantastisk til at vælge meningsfyldt litteratur ud og udgive det til os andre. Og han har en forkærlighed for den grafiske fortælling, lige som jeg selv har. Prøv lige at se et udvalg af bøger, han har og hans priser er virkelig gode, selv om hans bøger er indbundet med sans for lækkerhed og kvalitet. Der er titler til både børn og voksne, og begge dele.

Indimellem er jeg så heldig, at Ole sender mig et par eksemplarer af sine nyeste udgivelser, som jeg selv kan få lov at nyde og ligeledes kan dele videre med jer her på bloggen.

Og denne gang er ikke en undtagelse! Se blot de to grafiske perler her:

foto5

Mørket venter er en gysertegneserie for unge og voksne og den er med sine streger og sine helt enkle farvelægninger både smuk og uhyggelig på en gang. Vi følger søstrene Elsa og Frederikke, som bor hos deres plejeforældre, hvor de ikke har det videre fantastisk. Det leder dem ud i en slags flugt, som ender i en skov i et gammelt forladt hus. Et hus, der har ventet på dem… Som altid er bogen lækkert indbundet, og man føler, at halvdelen af lækkerheden fra illustrationerne og historierne siver udenpå i coveret og i hele fornemmelsen af at sidde med bogen i hånden. Jeg var fanget og igen forundret over, hvor koncentreret en fortælling kan blive, når den forenkles helt skarpt og illustreres grafisk.

Drømme og ønsker sidder jeg lige nu og planlægger, hvordan jeg kan bruge på indskolingsportalen. Den er simpelthen så smuk og så… ja, “breathtaking” er det bedste ord jeg kan finde. Findes der et lignende ord på dansk? Illustrationerne er virkelig indlevende, sørgelige og eftertænksomme og teksten står helt enkel ved siden af og skubber billederne det sidste stykke ud over kanten.

foto

Jeg er vild med den! Den handler om treårige Henkki, som skal være storebror. En ting er hans drømme om den fremtid, det kan munde ud i, noget andet er virkeligheden. Det er store livsspørgsmål i barnehøjde, der tages fat på i denne bog.

Du kan vinde begge! Skriv en kommentar herunder, hvor du fortæller hvilken bog du helst vil vinde og så trækker jeg lod når weekenden kommer. Vinderen får sin gevinst sendt direkte fra forlaget Damgaard.

23 thoughts on “Vind grafiske perler!

 1. Drømme og ønsker kunne jeg godt tænke mig. Også selvom jeg normalt ikke er så meget til det grafiske (jeg vil hellere have ord med ord med ord på)

 2. Jeg har set et par anmeldelser af “Mørket venter”, og den kildrer i al fald mit læsegen. Så den peger jeg min fedtede finger på 🙂

 3. Øjr, det ser ud til at være nogle fine fine udgivelser. Jeg vil meget gerne have nallerne i Drømme og ønsker, så jeg krydser fingre for mig (og køber den sq nok selv, hvis jeg ikke er så heldig at vinde. Meget rimelige priser i biksen, må man sige!)

 4. Mørket venter – jeg er lige faldet over din blog og er for nylig blevet meget interesseret i det grafiske inden for bøgernes verden. Hvor er det nogle fine bøger 🙂

 5. De ser super flotte ud begge to, men umiddelbart fik jeg lige mest lyst til at læse Mørket venter. Kom nemlig lige til at tænke på nogle spændende tegnserier jeg læste som barn/ung. Gys & gru mener jeg de hed. Allerede dengang elskede jeg det uhyggelige.

 6. Drømme og ønsker. Min søn skulle også have været storebror for et par år siden, men sådan gik det desværre ikke. Et svært emne bogen berør, som jeg gerne vil læse om.

 7. Jeg kunne godt tænke mig at læse dem begge to – og køber dem måske endda også, men jeg ville begynde med “Drømme og Ønsker”, så dén kunne jeg godt tænke mig at vinde her 🙂

 8. Uh, jeg kan næsten ikke vælge. Gad så godt eje begge to. Men jeg tror jeg vælger Drømme og ønsker.

 9. Elsker billedbøger og især i undervisningen i min 1. klasse! Glæder mig derfor til at se “Drømme og ønsker” også 🙂

 10. ‘Drømme og ønsker’ – du solgte begge to ret godt med dine beskrivelser, men jeg føler trang til eftertænksomhed frem for gys.

  kh Mai

 11. Pingback: Gode anmeldelser af Drømme og ønsker | forlaget Damgaard

 12. Pingback: Anmeldelser af Mørket venter | forlaget Damgaard

 13. Pingback: To nye graphic novels | Om livet i al almindelighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s