Kvinden der forsvandt

Jeg var inviteret ind for at se en særvisning af filmen Kvinden der forsvandt (originaltitel Gone Girl efter bogen af sammen navn skrevet af Gillian Flynn). Den har premiere den 23. oktober og vi var inviteret af Gads Forlag og Twentieth Century Fox.

Jeg har ikke læst bogen inden, men jeg har læst en del om den, da den har fået en del omtale i USA allerede. Jeg glædede mig meget til at se filmen, som skulle være noget af nervepirrende thriller instrueret af ingen ringere end David Fincher, som siden Se7en og Fight Club har været en af mine yndlingsinstruktører.

Lad mig starte med at sige, at den var god. Rigtig god. Jeg kunne virkelig godt lide plottet, som hele tiden legede med os som tilskuere.

Når det så er sagt, så er det netop tilskuerdelen, som også var lidt anstrengende for mig. For jeg oplevede aldrig at blive helt suget ind i filmen, da det hele fra første sekund virkede indøvet, indstuderet og i en arms længde fra sandheden. Hvilket jo er meningen. Men også anstrengende, når man er den type, der godt kan lide at lade sig opsluge af filmens karakterer og deres historie. Hele pointen i filmen er jo, kan jeg godt sige, uden at sige for meget, at manipulere og lyve sig gennem plottet. Intet er sandt og alligevel er det hele sandt. Det er skuespil i skuespillet. Replikkerne er snappy, timet og slingrer aldrig. Hovedpersonerne er glatte, utroværdige og usympatiske. Og det hele er en del af plottet.

En modig knivsæg at balancere på som forfatter og som instruktør, hvis du spørger mig, for man risikerer at miste sit publikum undervejs, når de ikke har en hovedperson at holde af og holde med, men det lykkedes. For man finder nogen at holde af og med og man forstår de usympatiske og psykopatiske valg der bliver taget, fordi man også møder Amazing Amy og tvillingen Go.

Filmen får 3,5 ud af 5 stjerner fra mig.

Og skulle du bare tage ind for at se den for at se den meget omtalte scene med en nøgen Ben Affleck, så må jeg skuffe dig. Den er virkelig kort. Som i VIRKELIG kort. Så tag den for plottet og nyd i stedet Afflecks kones Jennifer Garners skarpe interview om nøgenscenen her i The Ellen Show.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s