En glædelig velsignet jul

Hvem knipsede og fik os hen til den 21. december, mens jeg stod med fødderne solidt plantet i novembers våde pløre?

Jeg føler, at jeg har været med i et afsnit af Tidsrejsen og er blevet zappet frem i tid uden at vide det. Som Sofies farfar, der aldrig helt forstår, hvor og hvornår han er. På den måde, synes jeg, modsat visse kritikere, at den julekalender er meget julet, for jeg tror ikke, jeg er den eneste, der synes at december kan være en tidsrejse af rang. Både frem og tilbage. Måneder og år. Tilbageblik og fremadrettethed.

Vi juler på det niveau, vi gider. I går fik vi bagt farmors kanelstænger, som for min mand altid vil være mormors kanelstænger. Hans egne børn har nu rykket dem et led ned i generationerne. De hedder stadig fuckkager i Annas mund. Gad vide, hvornår hun får rettet den talefejl op, når vi andre konstant bekræfter hende i, at det er både rigtigt og sjovt, det hun siger? Vores bil gik død med et hul i gearkassen for en tre uger siden og der er jo ikke nogen skønnere måned at være billøs i end december, vel? For der skal man jo ikke handle, slæbe, fragte eller køre store, mange, tunge eller lange ting, vel? Vi har lånt farmors Up og jeg tør ikke tænke på, hvor lidt jul vi havde haft, hvis ikke vi havde lånt den. Så tak for det og for opskriften på fuckkagerne, farmor! #VerdensBedsteSvigermor

December blev også den måned, der pudsigt nok, mindede os om at livet er den største gave af alle. Og ja, vi pakker da også mindre ting end lige Livet, ind i papir og bånd, men vi har gjort det uden skelen til beløbsgrænser, både minimum og maks i år. Folk får det vi synes er godt at give. For livet kan jo ikke pakkes ind. Og livet har ikke nogen beløbsgrænse. Men det har en udløbsdato og den bliver hverken forlænget eller forkortet af højden på gavebunken.

Glædelig velsignet jul til jer alle derude. Jeg kan godt lide ordet velsignet. Både i kristen forstand og i det hele taget bare i dets oprindelige betydning: “som bringer inderlig glæde, tilfredshed el.lign.” Det ønsker jeg for dig og dine.

One thought on “En glædelig velsignet jul

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s