“Læs let” når det er bedst!

Isac går i 2. klasse nu og har for alvor fået blod på tanden med hensyn til at læse. Hans dansklærer har oprettet læsekontrakter med dem, og hvis der er noget, der er motiverende for en knægt som ham, så er det at se en procentbarre, der langsomt ryger over 100% af månedens mål.

Jeg har gennem mit arbejde fået kendskab til Ellen Holmbroes fantastiske serie om den hemmelige detektiv Filip M. Lund, og jeg viste straks Isac bøgerne. Han blev med det samme grebet af humoren, tegningerne og ikke mindst fortællingerne i Ellens bøger. Det er virkelig læs let med kvalitetsindhold, hvilket ikke altid er lige nemt at finde, skulle jeg hilse at sige. Så dette er en anbefaling fra både ham og mig.

Filip er en dreng, der elsker mysterier og igennem hans job som detektiv, får han nogle ret vanskelige sager på hånden. Fx skal han i den seneste bog finde ud af, hvorfor så mange voksne er triste ved juletid. I en anden bog er mysteriet simpelthen at finde meningen med livet, hvilket jo slet ikke er nogen nem sag. Når man har læst et par stykker, dukker der kærkomne gentagelser op, der vækker smil og tryghed i læsningen, som fx Filips mor labre assistent Mona, skurken Børge Bæ, Filips hang til kaffe og til at takke for den efterfølgende mm. Filip-bøgerne taler ikke ned til børnene. De spiller på gamle detektivseriers tone og univers, på voksnes indforståethed og illustrationerne indgår i teksterne på lige fod, så man får en helstøbt oplevelse af alle bogens modaliteter. De behandler livets store emner på en sjov og finurlig måde og stiller spørgsmål ved de ting, som vi måske går og tager lidt for givet i hverdagen.

Se fx her, hvordan Filip læser om Den lille forskel på mænd og kvinder i Mors Monas dameblad:

Skærmbillede 2015-09-24 kl. 09.32.16

Bøgerne er alle lix 9-11 og skrevet til 2.-4. klasse. Sproget er let læseligt, men udfordrer i indhold og sammenhæng. Du kan læse mere om Filipbøgerne her. De kan lånes på eReolen ligesom Ellen Holmbroe er også en de syv børnebogsforfattere, der tilsammen står bag læsekampagnen Gratis Børnebøger – i skoleferierne.

Dette indlæg er ikke sponsoreret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s